Jardí de la casa dels amos de Vila-seca
Sant Vicenç de Torelló

Colònia Vila-seca
    A l'extrem nord de la colònia

A causa del seu estat d'abandó, hi creix abundant vegetació que en dificulta la visita.
    Marta Lloret Blackburn

El jardí de la torre dels amos de la colònia Vila-seca està situat entre la casa i el canal que voreja la riba del Ter. Es tracta d'un jardí on s'hi conserven algunes desenes de coníferes de gran alçada. Es tracta d'una zona amb desnivells, que presenta una major concentració d'arbres a la part més baixa, situada davant del canal. Des de la torre dels amos o la carretera, en descendeixen unes escaletes, que condueixen a les diferents parts. A la part central hi ha una magnífica estructura de pedra amb una escalinata a cada costat, que consta d'un petit estany a la part central. A pocs metres s'hi conserva un antic safareig i a l'extrem de tramuntana una font. En aquest pla hi trobem diversos arbres centenaris, entre els quals hi ha una imponent sequoia, avets i cedres de grans proporcions, a més de roures i castanyers d'índies, entre d'altres. Més al nord s'hi conserva una font d'estil romàntic. A la part de tramuntana hi ha plantada una devesa de pollancres, a l'extrem de la qual s'hi conserva la porta de la tanca que originalment envoltava la finca.

En el plànol topogràfic de la colònia de l'any 1886 ja hi figura el jardí de la torre dels amos de la fàbrica.

VINYES, J. (2003). "La rehabilitació de Vila-seca: passat i futur d'una colònia tèxtil del Ter", Nous usos per a antics espais industrials. Girona: Universitat de Girona.