Jaciment Indústries Àlex
Rubí

Camí rural des de can Pòlit cap a la Llana, 08191-RUBÍ
    En el pendent d'una terrassa de la riera de Rubí

Regular
    Per la seva pròpia natura de patrimoni que es troba sota terra presenta un alt grau de fragilitat davant els projectes urbanístics, així com un alt grau d'incertesa en la valoració de les restes abans de ser exhumades, ja que la seva configuració pot variar molt en molt poc espai.
    IPAC - CA Rubí 19
    Juana Maria Huélamo - ARQUEOCIÈNCIA

En els suaus turons que hi ha a l'O de la via del tren, al sector N de la riera de Rubí, s'han localitzat fragments de paviment de picadís d'"opus signinum" així com ceràmica comuna, terra sigillata -entre els quals hi ha africana D1 d'inicis del segle IV- (CARTA ARQUEOLÒGICA, 1999; JÀRREGA, 1988; MORO, 1990). Informació oral i localització del jaciment Sr. Francesc Margenat.

A l'estudi de Moro (1990) apareix referenciat com INDÚSTRIES ALEX, mentre que a la Carta arqueològica (1999) està designat amb el d'INDÚSTRIES PALEX. S'ha cregut convenient donar-li un nom més tradicional davant els canvis de nom o desaparició que poden tenir les empreses.

F. Margenat ha anat recollint material (MORO, 1990)

CARTA ARQUEOLÒGICA (1999) Inventari del Patrimoni Arqueològic de Catalunya. Carta Arqueològica. Rubí (Vallès Occidental), Barcelona, Generalitat de Catalunya. JÀRREGA I DOMÍNGUEZ, Ramon (1988) "El poblament tardo-romà a la zona de Rubí". Butlletí del Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí, Núm. 28, p. 375-399. Rubí: Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí. MORO I GARCÍA, Antonio (1990) Catàleg de restes arqueològiques i zones d'interès geològic del terme municipal de Rubí, Rubí, document mecanografiat, Centre d'Estudis Rubinencs - Ajuntament de Rubí. Informació oral i localització del jaciment Sr. Francesc Margenat.