Jaciment del Mas dels Pins

En direcció a l'urbanització de Quintmar, entre el Parc Aquàtic -abandonat- i l'autopista A-16.

Grec
    VII aC-I
    Les estructures del jaciment requereixen una important i urgent actuació de restauració.
    BCIL. Catàleg del P.C.C. (24.7.1991,DOGC 1473)
    Sara Simon Vilardaga

El jaciment s'ubica al cim i a la part nord del turonet on es troben les instal·lacions abandonades de l'antic Parc Aquàtic de Sitges, concretament entre el parc i el pont que creua per sobre de l'autopista A-16. En aquest indret hi ha uns camps de garrofers abandonats i coberts de vegetació arbustiva i pins. En aquesta zona i en una àrea d'aproximadament mitja hectàrea es va fer una recollida superficial de material ceràmic. Es tracta de fragments de ceràmica de vernís negre àtica, ceràmica ibèrica a mà i a torn, àmfora fenícia occidental, àmfora ibèrica i ceràmica de terra sigil·lada itàlica. A part d'això, no es van trobat restes d'estructures. La revisió de la Carta Arqueològica feta l'any 2002 no va aportar noves dades, únicament es va observar la presència d'algun fragment informe de ceràmica comuna ibèrica.

No s'ha realitzat cap intervenció arqueològica. El material recollit en superfície està dipositat a la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú.

MIRET,M. (1983) "Cronologia i anàlisi del poblament ibèric a la zona oriental de la comarca del Garraf". Barcelona: Tesina de llicenciatura Facultat de Geografia i Història.
    MIRET, J. FONTS, C. (1984) Fitxa 02/383,a de la Carta Arqueològica (CCAA). Revisió de 2002.
    MIRET, M. (1989) "Materiales fenicios en la zona costera sur del macizo del Garraf (Barcelona)" a XIX Congreso Nacional de Arqueología, Vol. I Zaragoza.
    MIRET, M. (2006) "Jaciments arqueològics i poblament d'època ibèrica antiga i plena (segles VI-III aC) a la comarca del Garraf (Barcelona)" a XIII Col·loqui Internacional d'Arqueologia de Puigcerdà (2003)