Jaciment del Mas Berenguera
Sant Pere de Ribes

No s'ha trobat observat material en superfície.
    Catàleg de Patrimoni del PGOU (18/07/2001)
    Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Pl. de la Vila, 1
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

A la part de ponent de les ruïnes del Mas Berenguera s'hi va fer un rebaix de terra per urbanitzar la zona, al costat del qual es va recollir material arqueològic en superfície. A la Carta Arqueològica hi consta el següent material ceràmic: 2 fragments de Campaniana, un fragment de ceràmica ibèrica pintada, un fragment de dolium, fragments d'àmfora romana i ceràmica ibèrica comuna. Durant les obres no es va documentar cap estructura construïda. L'antic propietari de la finca tenia una petita col·lecció de monedes, entre les que hi havia una moneda ibèrica de KESE, que podrien provenir del mateix jaciment. Durant la revisió de la Carta Arqueològica s'hi va trobar en superfície ceràmica comuna ibèrica i tipus sandwich.

Va ser descobert de manera fortuïta l'any 1984 per Anton Ferret.