Jaciment de Viure o Empedrats de Viure
Veciana

I - IV dC
    resta en el subsòl sense excavar
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Veciana (2007)
    Si (CC.AA, 7578)
    Jordi Montlló Bolart

Una excavació arqueològica dirigida per Ernest Guillé i Josep Vilella, l'any 1980, permet documentar un jaciment d'època romana a 300 metres de la masia de Viure, en uns camps de conreu situats entre uns coberts i la via del tren. Entre la ceràmica estudiada, es troba la vaixella de taula, representada per les sigil·lades (itàlica, sud-gàl·lica, hispànica, Africana A i D); ceràmica comuna africana, material de magatzematge (dolia i àmfores) i material constructiu (teules). Però no s'ha detectat cap estructura arquitectònica.

Jaciment descobert per membres de la secció d'arqueologia del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada, el 22 de juny de l'any 1980.
    En aquest moment es va fer una intervenció arqueològica dirigida per Ernest Guillem i Josep Vilella.