Jaciment de Puig-oriol
Lluçà

Sector central del terme municipal
    A 350 metres per pista forestal de la carretera BV-4341, punt quilomètric 9'600

Espai força erosionat.
    Jordi Compte i Marta Homs

El jaciment es troba situat al nord-est del mas Puig-oriol, a escassos metres del cementiri. Es tracta d'un lloc d'habitació amb estructura d'època medieval, dividits en tres sectors on es van fer les prospeccions. En les tres zones es va detectar activitat antròpica tot i que en la segona és la única on semblava habitat. També es van detectar restes de murs, rases, etc.: 1. Habitat protegit pel nord aprofitant la paret rocosa. 2. Habitat amb valor estratègic (situació que predomina sobre el pla situat al sud i amb accés des del nord). A pocs metres es va trobar restes d'una possible tomba de llosa de doble vessant o de cista molt mal conservada. 3. Zona més elevada del turó amb grans avantatges estratègics.

Inventari del patrimoni arqueològic i paleontològic de Catalunya. Lluçà. Àrea de Coneixement i Recerca, Departament de Cultura, Generalitat de Catalunya, juliol de 2008.