Jaciment de la rectoria
Malla

Caseria de Malla

IX - XVIII
    Bisbat de Vic. C. Santa Maria, 1. 08500 Vic
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

En motiu d'unes rases de sondeig que es van fer al pati de la rectoria de Sant Vicenç de Malla, es van posar al descobert diverses estructures i tombes antropomorfes datades entre els períodes medieval i modern. Entre les deu fases estratigràfiques documentades trobem dues tombes antropomorfes dels segles IX i X, a més de diversos murs de pedra lligada amb morter de calç i paviment de lloses, datats entre els segles X al XVI. En la darrera fase es va constatar que durant la primera meitat del segle XX es va cobrir l'àrea del pati. No es descarta que els enterraments estiguin relacionats amb els que hi ha entorn l'església de Sant Vicenç de Malla, situada a uns vint metres a gregal.

El sondeig es va fer el juliol del 1997, sota la direcció de l'arqueòloga Marta Fàbregas i la promoció de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. El material va ser dipositat al Museu de Pedret de Girona.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic. Malla (Osona). Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.