Jaciment de la Carretera
Sant Pere de Ribes

-III / II
    A l'emplaçament del jaciment s'hi ha construït una nau.
    Catàleg de Patrimoni del PGOU (18/07/2001)
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Davant la façana posterior del mas de la Carretera es van localitzar dues sitges excavades a la roca i tapades amb pedra, de cronologia indefinida. A la Carta Arqueològica consta que també es va trobar material en superfície al voltant de la masia, consistent en fragments de ceràmica a mà, d'àmfores romanes i ibèriques, ceràmica ibèrica, un fragment d'un possible molí i ceràmica sigil·lata, a més de fragments d'opus signinum que apunten a la destrucció d'una estructura construïda.

Va ser descobert l'any 1979 per Magí Miret. Durant la revisió de la Carta Arqueològica no es van localitzar les cisternes ni es va trobar material en superfície. L'espai ha estat habilitat com a explotació pecuària.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic. Sant Pere de Ribes (Garraf). Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.