Jaciment de Can Tino
Orpí

Coll de la Portella
    En un turó a la dreta del camí que porta de la BV - 2131 al Coll de la Portella.

III-I aC
    Dolent
    Es troba en una zona bosca i amb una densa vegetació que impossibilita l'observació dels elements del jaciment.
    CC.AA: 12000
    08151A004000040000JR
    Jordi Seró i Ferrer. IN SITU SCP

El jaciment està situat en un petit turó al nord de a tocar del camí que porta de la BV-2131 al límit del terme d'Orpí i direcció nord cap al Coll de la Portella. En aquest indret s'han observat restes de parets en la part alta, en el vessant sud del turó, així com varis murs al voltant. Pel que fa als materials arqueològics, s'han documentat ceràmiques ibèriques oxidades, de vernís negre, parets fines, àmfora ibèrica. Destaca l'absència de materials romans. Per aquest fet es proposa una cronologia entre els segles III i I aC.

Els materials trobats, es troben al Museu de la Pell d'Igualada, i Comarcal de l'Anoia amb els núms. De referència: M-495

Jaciment descobert per membres de la Secció d'Arqueologia del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada.