Jaciment de Can Masalleres
Sant Pere de Ribes

-IV / -I
    Va quedar afectat per la construcció de l'autopista.
    Catàleg de Patrimoni del PGOU (18/07/2001)
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

En un antic garroferar i bosc propers a la masia de Can Masalleres es va trobar el següent material, segons consta a la Carta Arqueològica: ceràmica de vernís negre, ceràmica sigil·lata, ceràmica de parets fines, àmfores, pedres de molí, una fusaiola i ceràmica ibèrica. En motiu de la construcció de l'autopista s'hi va fer una excavació d'urgència, que va permetre determinar dues fases constructives diferents sobre una estructura de pedra irregular unida amb terra. Malgrat haver quedat afectat per la construcció de l'autopista, encara s'observen unes poques restes ceràmiques en la seva proximitat.

El jaciment va ser descobert l'any 1935 per la Secció Excursionista de l'Ateneu de Vilanova. Més endavant, Albert Ferrer hi va recollir més material. L'excavació d'urgència per la construcció de l'autopista C-32 es va fer l'any 1996.