Jaciment arqueològic del Mas Pubill
Castellfollit del Boix

La vinya. Nord-oest de Castellfollit del Boix
    Emplaçament
    Camí de Grevalosa fins arribar a la riera de Grevalosa. Aquí seguir pel camí de Castellar i un cop al Mas Pubill agafar el camí de l'esquerra
    720

41.6822
    1.64696
    387387
    4615377
    08059 - 362
    X-XIV
    No s'ha pogut comprovar el seu estat
    1478
    08058A004000210000PA
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

El jaciment del Mas Pubill es tracta d'un conjunt format per dues sepultures de planta oval, tipus banyera, excavades en uns blocs de gres força desgastats i per dues sepultures de tipus cista, les quals encara mantenien l'inhumat a l'interior. Durant la revisió realitzada l'any 2010 es va dur a terme una prospecció a la part alta del turó però no es van localitzar les sepultures.

Es desconeix el seu estat de conservació atès que no s'ha pogut localitzar

A principis de la dècada de 1970 membres del Museu d'Igualada van visitar les restes que formaven part d'una necròpolis d'època medeival.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic del terme municipal de Castellfollit del Boix. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.