Inici urbanització Sant Crist
Cabrils

Carrer dels Eucaliptus

IIaC-IIIdC
    Queden pocs espais sense urbanitzar.
    Jordi Montlló Bolart

El camí d'accés a la urbanització Sant Crist des de la carretera Vilassar de Mar-Cabrils (BV-5022), que passa just per sota d'aquest indret, s'anomena Carrer dels Eucaliptus. Es troba no gaire lluny del Torrent d'en Roldós. Hi ha uns camps de conreu abandonats, que es troben per damunt del carrer dels Eucaliptus, que són terrassats, i on el sauló aflora arreu. És aquí on apareix l'escàs material arqueològic evidenciat:
    Ceràmica ibèrica comuna: un fragment informe.
    Possible àmfora romana africana: un fragment de paret.
    Ceràmica comuna romana africana: un fragment sense forma.
    Material constructiu, o tal vegada dolia: 3 fragments informes, molt esmicolats.
    Ateses les escadusseres troballes i la manca de dades, tot plegat resulta molt difícil d'interpretar. Potser els materials constatats provenen d'una àrea més enlairada, actualment edificada. Es podria relacionar amb el jaciment de la Carta Arqueològica de la finca de Can Vehils.

Descobert durant les prospeccions de l'any 2000 (veure bibliografia)

COLL, R; JARREGA, R i PREVOSTI, M. (2005). Resultats de la prospecció arqueològica sistemàtica feta entre la riera de Cabrera i la riera de Cabrils (El Maresme, Barcelona). En premsa de Laietania, núm. 16. Museu de Mataró. Mataró.