Impremta Casanoves
Rubí

C/ Maximí Fornés, 26, 08191-RUBÍ
    Al nucli urbà

Juana Maria Huélamo - ARQUEOCIÈNCIA

És la impremta més antiga de Rubí, començant la seva activitat al principi del segle XX (CASTELL, 1999). Encara que avui la impremta no està en actiu conserva els elements de composició tipogràfica, així com col·leccions de moltes de les seves publicacions com "Saba Nova" (complerta), "La Lluita" (forces números), "La Veterinària Catalana" (de la que van ser els primers impressors), "La Verdad" (publicació de l'església protestant), "Butlletí dels exalumnes de les Escoles Ribas" i altres fullets diversos (Informació oral Salvador Casanoves Xirivella, abril 2001).

El 6 de juny de 1906, Salvador Casanoves i Bonastre funda la Impremta al carrer Maximí Fornés ocupant un petit espai d'aquest edifici que es va dedicar a les plantes superiors per habitatge. Amb el temps, els seus propietaris van anar adquirint els edificis del costat. Avui l'espai dedicat a impremta està ocupat per magatzem de papereria, també propietat de la família. Salvador Casanoves era originari de la Beguda Alta i va aprendre l'ofici a Esparraguera, a l'impremta de Màrius Bas. (Informació oral Salvador Casanoves Xirivella, abril 2001).

CASTELL, EL (1999). Llistat de patrimoni industrial, Rubí, El Castell-Ecomuseu urbà. Document mecanografiat, 1999. (Informació oral Salvador Casanoves Xirivella, abril 2001)