Immaculada Concepció del Prat
Malla

Camí del Prat
    S'hi accedeix des de la ctra. De Taradell BV-5306, pel primer camí a la dreta

La coberta es troba en mal estat.
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

La Immaculada Concepció és una petita capella rural construïda al segle XIX davant del mas Prat Xic. Com aquesta casa, està situada en una cota superior que el Prat Gros, trobant-se bastida sobre els cossos annexes que formen la lliça de la mateixa. És de planta rectangular i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. La porta està orientada a llevant i és d'arc pla de pedra amb la llinda inscrita "1868", sobre la qual hi ha un arc de descàrrega de maó. A la part superior s'obre amb un òcul ceràmic, del mateix material que les cantonades. A la façana posterior hi ha una finestra ceràmica tapiada. El parament dels murs és de pedra lligada amb argamassa sense revestir, excepte a la façana de tramuntana on és de maó revestit amb morter. A l'interior està coberta amb volta de canó, que descansa sobre una cornisa motllurada. La part de l'absis presenta una petita fornícula.

GAVÍN, J.M. (1981). Inventari d'Esglésies. Osona. Vol. 15. Barcelona: Artestudi edicions.