Imatge de la Puríssima
Viladecavalls

Parròquia de Sant Martí de Sorbet

Bisbat de Terrassa. C/ Església 16, 2 º 3 ª. 08221 Terrassa
    Marta Lloret Blackburn

Es troba situada sobre un altar lateral de l'església de Sant Martí de Sorbet. Està ubicada dins una fornícula i sostinguda per una peanya. La imatge està dempeus i vesteix una túnica blanca i un mantell blau, rematada amb una corona estrellada. El rostre de límpida bellesa està lleugerament inclinat cap avall, expressant una marcada serenitat. Té les mans recolzades l'una sobre l'altra a l'alçada del pit. Els seus peus descalços es mantenen en equilibri sobre mitja bola del món, sobre la qual hi ha una serp mossegant una poma.

Amb l'esclat de la Guerra Civil, un grup de veïns va portar la imatge de la Puríssima en una vinya del poble, on la van enterrar. La seva intenció era protegir-la de la crema sistemàtica d'esglésies i elements religiosos que va produir-se els primers dies de revolta. Quan va acabar la guerra, la van recuperar i reparar i la van posar en un altar de l'església COMAS (1996:185).

COMAS, J. (1996). Quaderns d'Història de Viladecavalls V: Motius i etimologia de les cases de Viladecavalls. Ajuntament de Viladecavalls: Viladecavalls.