Hotel Kalima
Caldes d'Estrac

Neoclàssic
    Estructura, coberta i conjunt en bon estat, i façana regular.
    nº17 en el Pla Gral. Municipal
    Octavi Mallorquí Vicens

Torre d'estiueig neoclàssica de planta baixa i tres plantes. Es tracta d'un hotel d'una estrella, de nou habitacions i quinze places. L'edificació està aparellada amb la casa núm. 8 del Passeig. La façana principal, segons consta al cadastre, és la que està orientada cara a la mar, sentit sud. Tota l'edificació presenta homogeneïtat d'estil. A la planta baixa hi ha tres portes, de marc quadrat, amb persiana de fusta de doble fulla, i columnes arrodonides. A la primera planta una terrassa balcó amb barana de metall i vidre i dos accessos a l'interior del pis com els anteriors. A la segona planta trobem un altre balcó, però aquest presenta barana de ferro forjat i decoració d'inspiració vegetal, i també té dos accessos a la planta com els anteriorment descrits. La tercera planta, en lloc de balcó, només té dues finestres, però amb les mateixes característiques. Al capdamunt hi ha una la cornisa que sobresurt en forma de motllura, i a dalt la coberta amb teulada a dues aigües amb carener paral·lel a la porta principal. En aquesta façana destaca el logotip de l'Hotel Kalima, de ferro, i incorporat a la paret. La façana posterior, banda muntanya, que dóna al Passeig de les Moreres, presenta a la seva planta baixa (equivalent a la primera planta de la part davantera) un mur de barana neoclàssica, porta reixada, que segueix l'estil de les finestres i balcons abans descrits: rectangulars, de marc quadrat, amb persiana de fusta de doble fulla. La primera planta té el balcó de ferro forjat, i la segona dues finestres sense balcó. La façana lateral, sentit est, destaca sobretot per una escala neoclàssica, que baixa del primer pis posterior, on hi ha la barana de vidre i metall. En aquesta façana les finestres i balcons són com els ja vistos. El jardí de l'hotel és una combinació de gespa i empedrat amb un cobert usat com a aparcament.

Sòl urbà. Zona aïllada al Passeig Marítim. Ordenació contínua tradicional. Inventariada amb el núm. 17 per l'article 55 de la Normativa del Pla General. Consten dues adreces: Passeig de les Moreres número 7 o Passeig del Mar número 10; la primera s'utilitza als fulls de propaganda, mentre que la segona és la que apareix oficialment al cadastre. Cada temporada obren portes el dia 1 d'abril.

Aquest Hotel s'ha convertit en un punt de referència de l'estiueig a Caldes d'Estrac.