Hotel
Matadepera

Ignasi Escudé Gibert i Pedro Pigrau
    Protecció Parcial (Número 61 del Catàleg de Béns del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal).
    Si (IPA)
    Ajuntament de Matadepera (Plaça de l’Ajuntament, 1 – 08230 – Matadepera)
    Jordi Montlló Bolart

Edifici de planta quadrangular format per un cos principal i un cos annex de diferent volumetria. Fa cantonada amb la plaça d’Alfons Sala, també coneguda com la plaça del Baldiró, i el carrer de Sant Isidre. Consta de planta baixa i tres pisos en el cos principal i planta baixa i dos pisos en el cos annex. La coberta és de pavelló, és a dir, a quatre aigües acabada en ràfec, en el cos principal, i de terrat pla en el cos annex.

Cada cos té un tractament específic de les façanes. El cos principal té com a eix l’aresta de la cantonada, però la façana dl carrer de Sant Isidre disposa d’un eix menys de verticalitat que el que dóna a la plaça. El balcó cantoner a l’alçada del primer pis i la gran finestra balcó, també cantonera a l’alçada de tercer, serveix per unir les dues façanes. Destaquen la varietat de formes i de tractament de les obertures, la utilització d’elements de ceràmica en cornises, aplacats i voladissos que decoren la façana, així com el ferro forjat de baranes, mènsules i fanals.

La façana del cos annex, amb accés pel carrer de Sant Isidre, es disposa simètricament a partir d’una composició piramidal de les obertures que es trenca en la segona planta, fruit d’una remunta posterior que no va tenir en compte el programa ornamental del projecte original a causa de les noves necessitats requerides pels nous usos de l’immoble. Destaca l’estil historicista del portal d’entrada a manera de casal de punt rodó amb escut a la dovella central. A la planta pis hi trobem una obertura quàdruple i una de més petita al damunt amb tres arcs, el central més gran que els laterals.

La planta baixa del cos cantoner, es va reformar l'any 2004 i adequar com equipament cultural. Les plantes superiors allotgen una residència de gent gran. L’altre cos conté un comerç i serveis.

En l'inventari del patrimoni arquitectònic de la Generalitat consta amb el nom de "Residència Els Roures".

En aquest solar abans de construir-s’hi l’hotel hi havia  la sala de ball de Cal Trapet i el cafè República.