Hotel
Matadepera

  Vallès Occidental
  Carrer de Sant Isidre, 35-38.
  425

  Coordenades:

  41.59897
  2.02713
  418925
  4605709
  Número de fitxa
  08120 - 43
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Segle
  XX
  Any
  1941
  Ignasi Escudé Gibert i Pedro Pigrau
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BCIL
  Protecció Parcial (Número 61 del Catàleg de Béns del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal).
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Si (IPA)
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament de Matadepera (Plaça de l’Ajuntament, 1 – 08230 – Matadepera)
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Edifici de planta quadrangular format per un cos principal i un cos annex de diferent volumetria. Fa cantonada amb la plaça d’Alfons Sala, també coneguda com la plaça del Baldiró, i el carrer de Sant Isidre. Consta de planta baixa i tres pisos en el cos principal i planta baixa i dos pisos en el cos annex. La coberta és de pavelló, és a dir, a quatre aigües acabada en ràfec, en el cos principal, i de terrat pla en el cos annex.

  Cada cos té un tractament específic de les façanes. El cos principal té com a eix l’aresta de la cantonada, però la façana dl carrer de Sant Isidre disposa d’un eix menys de verticalitat que el que dóna a la plaça. El balcó cantoner a l’alçada del primer pis i la gran finestra balcó, també cantonera a l’alçada de tercer, serveix per unir les dues façanes. Destaquen la varietat de formes i de tractament de les obertures, la utilització d’elements de ceràmica en cornises, aplacats i voladissos que decoren la façana, així com el ferro forjat de baranes, mènsules i fanals.

  La façana del cos annex, amb accés pel carrer de Sant Isidre, es disposa simètricament a partir d’una composició piramidal de les obertures que es trenca en la segona planta, fruit d’una remunta posterior que no va tenir en compte el programa ornamental del projecte original a causa de les noves necessitats requerides pels nous usos de l’immoble. Destaca l’estil historicista del portal d’entrada a manera de casal de punt rodó amb escut a la dovella central. A la planta pis hi trobem una obertura quàdruple i una de més petita al damunt amb tres arcs, el central més gran que els laterals.

  La planta baixa del cos cantoner, es va reformar l'any 2004 i adequar com equipament cultural. Les plantes superiors allotgen una residència de gent gran. L’altre cos conté un comerç i serveis.

  En l'inventari del patrimoni arquitectònic de la Generalitat consta amb el nom de "Residència Els Roures".

  En aquest solar abans de construir-s’hi l’hotel hi havia  la sala de ball de Cal Trapet i el cafè República.

   

  AJUNTAMENT de Matadepera (2009).  Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Matadepera. Volum IV. Catàleg de Béns.