Hostal La Niña

Pg. de la Ribera, 67

Bo
    El Pla Especial considera obligat conservar la façana íntegrament i recuperar els elements i els acabats de la planta baixa, tot eliminant el tendal.
    Pla Especial, 362. 2006
    Ref. cad.: 62215DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici construït entre mitgeres estructurat en alçat en planta baixa i dos pisos, amb trets característics del llenguatge formal de l'època modernista. La característica de la façana rau en el seu remat en forma de capcer, on a l'angle superior s'insereix un plafó ceràmic, amb un rellotge de sol, representant un sol envoltat de motius florals. Les dues vessants del capcer estan rematades per unes faixes motllurades, als extrems de les quals es disposen sengles relleus de motius florals en forma de volutes. A la planta baixa hi ha tres senzilles obertures, probablement producte d'alguna reforma posterior a la data de construcció de l'edifici. A la planta pis hi ha una balconera amb dues obertures. La llosa de la balconera té una llosa motllurada al cantell i està decorada amb quatre petites mènsules geomètriques; la barana és de ferro de forja, amb barrots verticals helicoïdals (en part) i motius florals sota el senzill passamà, també de ferro. Les dues obertures que menen al balcó (amb llindes rectes) disposen d'un trencaaigües motllurat, disposat de forma esglaonada, que emmarca una zona de timpà on s'insereixen uns relleus de motius florals. La darrera planta disposa de cinc altes i estretes finestres bessones, emmarcades amb obra vista (maons), formant unes llindes esglaonades. El revestiment de la façana és complex; la zona de la planta baixa sembla ser producte d'una reforma, amb una zona de sòcol de marbre, damunt el qual es disposa un aplacat imitant carreus regulars de pedra disposats al trencajunt. A partir del nivell de les llindes fins la zona del forjat s'aprecia una ampla faixa d'obra vista d'obra de maó. La resta del revestiment de la façana imita, amb un arrebossat simple, un aparell de carreus regulars de pedra desbastada trencat per dues amples faixes d'obra vista de maó situades a nivell dels elements decoratius de les obertures que menen a la balconada. Corona la façana el plafó ceràmic esmentat anteriorment, damunt del qual es disposen tres pinacles decorats amb motius florals i geomètrics.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 15, que inclou el tram més representatiu de les cases d'estiueig sitgetanes del primer quart del segle XX, amb abundants edificis modernistes i alguns exemples de construccions noucentistes.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)