Horta del Pou
Folgueroles

Costa del Pou
    Emplaçament
    A la banda de tramuntana del nucli urbà, uns 200 metres al nord-est de l’ermita de la Damunt, en el límit amb el terme municipal de Tavèrnoles

41.94531
    2.32517
    444064
    4643924
    08083 - 288
    Adriana Geladó Prat

Recinte aïllat de grans dimensions i planta més o menys rectangular, situat a la banda sud-oest de la masia del Pou. L’espai està delimitat per un gran mur d’uns 70 metres de longitud per uns 15 metres d’amplada, bastit amb pedra sense treballar de diverses mides disposada de forma regular, amb les cantonades embellides amb pedra desbastada de mida mitjana. El mur principal, situat a la banda de tramuntana del recinte, està coronat amb una filada de lloses planes disposades a plec de llibre, mentre que la resta de paraments estan rematats amb lloses de pedra planes i forma rectangular. L’accés a l’interior, situat al mur de tramuntana, és d’obertura rectangular, amb els brancals bastits amb carreus de pedra i la llinda plana. L’espai interior està parcel·lat amb diferents tipus de conreus. Al costat del recinte, per la banda de llevant, hi ha una gran bassa de planta rectangular.

Algunes de les imatges han estat proporcionades per l’Ajuntament de Folgueroles.

Es tracta de l’espai d’horta original del mas Pou, el qual pertany al terme municipal de Tavèrnoles. Segons la documentació consultada, aquesta horta es regava amb l’aigua procedent de la bassa, la qual s’omplia en gran part amb l’aigua sobrant de la masia. Un cop l’aigua arribava a l’horta, i mitjançant uns petits reguerons de pedra, es distribuïa pels diferents cultius.