Hort d'en Grimau
Castellví de la Marca

Terrenys de conreu vitícola a la ribera dreta de la riera de Can Bruna o dels Marramaus. A pocs mt.

Prehistòric
    Neolític
    Edats dels Metalls
    Dolent
    Les estructures excavades foren destruïdes amb les remocions del terreny. Creiem que el jaciment no està esgotat. Caldria vigilar les remocions de terra que s'hi puguin fer.
    INVENTARI DEL PATRIMONI ARQUEOLÒGIC.
    Tríade scp

Jaciment arqueològic ocupat actualment pel conreu vitícola. Es documentaren 33 estructures: 4 foren destruïdes per les feines agrícoles abans de ser excavades; 5 es preservaren "in situ" sense excavar, perquè no quedaven afectades pels moviments de terres; i les altres 24 foren excavades. Entre aquestes últimes es trobaren: 27 sitges i 5 sepultures amb inhumació, del període neolític antic evolucionat; 1 fons de cabana (que secciona una sepultura neolítica) i 1 sitja reutilitzada com enterrament amb restes d'incineració, de l'edat del Ferro.

Referència cartogràfica: mapa topogràfic de Catalunya 1:5000, Ratera 419-4-8 (276-128). Institut Cartogràfic de Catalunya. 1a. Edició: setembre 1995.

El jaciment fou localitzat casualment pel propietari, l'any 1985, durant uns treballs agrícoles. Les troballes foren comunicades a la Secció d'Arqueologia del Museu de Vilafranca, que s'encarregà de fer-ne l'excavació. Els treballs arqueològics foren dirigits per l'arqueòleg Josep Mestres, amb el permís del Servei d'Arqueologia de la Generalitat de Catalunya, i es portaren a terme els anys 1985 i 1986 amb l'ajut de diversos col·laboradors de la secció d'arqueologia abans esmentada.

MESTRES MERCADÉ, Josep. (1989). "Les sepultures neolítiques de l'Hort d'en Grimau (Castellví de la Marca, Alt Penedès)". Olerdulae, anys XIII-XIV, núm.1-2-3-4, gener 1988-desembre 1989, p.97-129. MESTRES, Josep, Joan SANMARTÍ i Joan SANTACANA. "Estructures de la Primera Edat del Ferro de l'Hort d'en Grimau (Castellví de la Marca, Alt Penedès)". Olerdulae.