Homenatge als Gomà
Sant Pere de Vilamajor

Parc dels Gomà s/n, 08458, Sant Pere de Vilamajor

XXI
    Josep Plandiura Vilacís
    Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor
    Virgínia Cepero González

L'escultura "Homenatge als Gomà" és obra de Josep Plandiura Vilacís. És de format mitjà i està realitzada en acer corten, sobre una base de formigó.
    Fou realitzada l'any 2010 en record del doctor Ferran Gomà i Ginesta, anomenat Fill Adoptiu de Sant Pere de Vilamajor, i del seu pare, Ferran Gomà i Boronat, reconegut pintor.

Josep Plandiura Vilacís (Taradell, 1943):
    És un escultor i artista multidisciplinari amb reconeixement internacional. La seva obra es caracteritza pel gran format, com la porta del Museu Diocesà de Barcelona o l'escala del Teatre de Granollers. També són notables les obres de format més reduït per a col·leccions particulars.
    L'any 1987 va coordinar el worksop dirigit per l'escultor anglès Anthony Caro a la Casa de la Caritat, actual seu del Museu d'Art Contemporani de Barcelona. Tanmateix, va participar com a artista convidat al Triangle Artist's Workshop en Pine Planes (Nova York). Ha col·laborat amb els arquitectes Frank Gehry, Susan Nardulli i Paul Lubowicki i amb els escultors Anthony Caro, Thomas Grimsey, Roger Mack y Erwin Regler.
    L'any 1988 va participar en la fundació del Centre d'Art Contemporani La Rectoria a Sant Pere de Vilamajor, un espai amb caràcter multidisciplinari per a l'experimentació artística.
    La seva obra es troba a diversos espais públics d'àmbit nacional i internacional.

El doctor Ferran Gomà i Ginesta, fill del pintor Ferran Gomà i Boronat, fou professor de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona de la UPC. Va dedicar bona part de la seva trajectòria professional a la investigació i la recerca en els camps de la química i l'arquitectura, més concretament sobre el comportament del formigó. Sobre aquesta matèria, Gomà és autor de diversos estudis de reconegut prestigi arreu del món.
    Va fixar la seva residència a Sant Pere de Vilamajor l'any 1985.

JORDÀ i OLIVES, M. (2008) Informe: Atorgament de l'honor de fill adoptiu de Sant Pere de Vilamajor a l'il·lustre senyor Ferran Gomà i Ginesta. Sant Pere de Vilamajor: Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor.