Habitatges de la Colònia Can Bros
Martorell

C. Elies, C. Fontdevila Prat i Plaça del Llobregat

Algunes cases presenten cert estat de deteriorament per trobar-se deshabitades.
    Dídac Pàmies Gual. SPAL

Els habitatges del carrer Elies són habitatges de planta baixa i planta pis amb una porta al nivell superior i un balcó amb barana metàl·lica al pis superior. Coberta de teula a dues aigües. Alguns habitatges tenen pati posterior.
    Els habitatges del carrer Fontdevila i Prat estan abandonats i està previst el seu enderroc.
    Els habitatges de la plaça del Llobregat són edificis de dues plantes amb coberta de teules. La porta d'accés a planta baixa i balcó amb barana a la planta pis.

Aquest conjunt d'habitatges de mitjans del segle XIX, s'articulen al voltant dels espais fabrils seguint el model d'industrialització anglès. La construcció d'aquest conjunt de cases es va dur a terme en dues fases: Miquel Elies va fer construir 12 cases al carrer que va prendre el seu nom; documentades per primera vegada l'any 1845. Les cases del carrer Fontdevila i plaça Llobregat es van construir entre el 1854 i 1858 seguint el model anglès dels "cottages" , col·locats d'esquena en doble renglera.