Habitatges al carrer Falguera 10-20
Sant Feliu de Llobregat

Carrer Falguera, 10-20

Desconegut
    Bo
    Tot i que els habitatges tenen un excel·lent estat de conservació, alguns han estat molt modificats o restaurats per renovar la seva funcionalitat com a habitatges.
    BCIL (19/10/88)
    36106
    CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

Conjunt de sis habitatges de petites dimensions entre mitgeres. Són de planta rectangular i estan coberts a dues aigües. En alçada s'estructuren en planta baixa i pis amb una obertura senzilla a la planta baixa i un petit balcó al pis superior. Malgrat que alguns han estat molt reformats, tots conserven l'essència de la fisonomia del carrer Falguera a finals del segle XIX i principis del 20. Destaca el número 10, per la decoració de ceràmica vidriada a la part superior de la porta a balcó del primer pis. Està feta a base de la successió de rajoles de tons blaus, ocres i blancs que dibuixen una sanefa de motius geomètrics d'aspecte calidoscòpic. També resulta singular la part superior de l'edifici. Consta d'un ràfec suportat sobre mènsules i per sobre un parapet d'obra que amaga el teulat a la catalana. Els seus extrems es decoren amb pinyes de terracota. Al seu costat el número 12 és l'únic que encara conserva la tortugada que, en els números posteriors ja ha desaparegut.