Habitatge del Carrer Santa Maria, 20
Vilanova de Sau

Carrer Santa Maria, 20
    Al nucli urbà, al carrer Santa Maria que és el carrer principal

Joan Casas Blasi

Casa de dues plantes amb la coberta de teula a doble vessant. El carener és perpendicular a la façana.
    Aquesta casa s'assenta directament sobre la roca. No es troba alineada al carrer sinó s'endinsa lleugerament i la roca actua com de llera o pati d'entrada. Diverses jardineres de pedra amb flors decoren aquest espai.
    La façana disposa d'una porta emmarcada en pedra però amb la llinda de fusta. La finestra que s'obre sembla haver estat reformada ja que el tipus de pedra que l'emmarca és mes grisa que la de la resta d'obertures.
    A l'alçada del primer pis hi ha tres finestres mes. Dues d'elles es troben molt a prop fet que permet que comparteixin un dels carreus que fa de marc.
    Un segon cos a mode de cobert i de dimensions molt reduïdes s'adossa a la façana per la part davantera.

La construcció d'aquesta casa cal relacionar-la amb el naixement del carrer de Santa Maria el qual és dels carrers primerencs ja que es troben al camí que conduïa cap a la parròquia de Santa Maria documentada des del segle XI