Habitatge de la Plaça Major, 2
Vilanova de Sau

Plaça Major, 2
    Al nucli urbà. A la Plaça Major

Tan mateix caldria pintar la façana
    Joan Casas Blasi

Edifici que te l'aspecte d'haver estat una antiga masia que amb el desenvolupament del nucli urbà hi ha quedat integrada.
    És un edifici de dues plantes amb la coberta de teula a doble vessant. El carener és paral·lel a la façana.
    A la planta baixa s'hi troba la porta principal coronada per un pòrtic de fusta que aguanta una balconada. Les heures decoren els pilars.
    A banda i banda s'hi obren dues finestres. A la part superior, s'hi troba un balcó just sobre l'entrada i dues finestres més a banda i banda.
    A cada un dels costats de la casa s'hi adossen dos cossos més baixos que l'edifici principal i trencant la línia de la teulada. Ambdós tenen diverses obertures d'accés. Segurament antigament eren utilitzats com a magatzem, pallissa o amb usos ramaders.
    La casa està arrebossada i pintada de blanc. Tot i que actualment presenta diversos reparacions a la pintura.

La construcció d'aquesta casa cal relacionar-la amb el naixement del carrer de Santa Maria el qual és dels carrers primerencs ja que es troben al camí que conduïa cap a la parròquia de Santa Maria documentada des del segle XI