Habitatge, carrer Marquès de Peñaplata 3
Centelles

A l'interior nucli urbà

Es desconeix
    BCIL (PEPCHC 4-5-1995)
    Jordi Petit Gil

Edifici de planta baixa i dos pisos. A la planta baixa hi ha dues obertures, la porta d'accés i una finestra, el primer pis és tot ell un gran balcó tancat de tres finestres i el segon pis té també tres obertures, dues finestres i una porta d'accés a un balcó obert amb baranes de balaustrada. La coberta ha estat modificada i ara és plana aconseguint així també tenir un terrat amb una barana balaustrada.

Durant l'industrialització es va obrir aquest carrer a l'estació del tren, en principi, pujant cap amunt es van començar a construir cases per la segona residència o estiueig. En canvi, a la part d'avall, trobem unes declaracions de l'arquitecte Romà Aranyó que ens diu: "Podem distingir tres etapes significatives en la construcció del carrer. La primera d'elles constituïda per les primeres edificacions d'abans del 1880. Eren cases de planta baixa i un pis, sobre parcel·les de quatre metres i mig d'amplada, situades al cap d'avall, i destinades a l'habitatge dels treballadors del ferrocarril".

- PLADEVALL, Antoni (1987). Centelles. Aproximació a la seva història. Ajuntament de Vic.