Habitatge, carrer Collsuspina, 26
Centelles

Es desconeix
    La façana ha estat restaurada entre finals del segle XX i inicis del XXI
    BCIL (PEPCHC 4-5-1995)
    Jordi Petit Gil

Edifici amb parets mitgeres de planta baixa i un pis. El mòdul fa uns 5x10 metres aproximadament. La coberta és de teula aràbiga a dos vessants. El seu valor és simplement testimonial ja que és l'únic edifici de caire popular que queda encara de la primera meitat del segle XIX.

El carrer de Collsuspina es va formar al segle XVIII sobre l'antic camí de Collsuspina arrel de l'expansió del poble. En 1775 Segimon Fortino, mestre d'obres, va iniciar el carrer amb la parcel·lació de 13 solars que s'havien de construir en 6 anys. Amb l'intenció de prolongar-se cap el passeig ja al segle XIX es va construir aquest edifici.

- PLADEVALL, Antoni (1987). Centelles. Aproximació a la seva història. Ajuntament de Vic.
    - Fitxa de Patrimoni Arqueològic i Arquitectònic de Centelles. Servei d'Arqueologia i Paleontologia de Catalunya.