Habitatge al carrer del Coll del Castell, 11
Rupit i Pruit

Carrer del Coll del Castell, 11
    A la banda de llevant del nucli urbà de Rupit

Catàleg de béns a protegir de Rupit i Pruit
    Adriana Geladó Prat

Edifici entre mitgeres de planta rectangular, amb la coberta de teula àrab de dos vessants, el carener paral·lel a la façana principal i un ràfec de llates i mènsules de fusta. Està distribuït en soterrani, planta baixa i dos pisos, amb la façana principal orientada a llevant. Presenta un portal d’accés d’obertura rectangular, amb els brancals bastits amb carreus de pedra i la llinda plana monolítica gravada amb l’any 1659 i el monograma de Jesucrist “IHS” coronat per una creu. Al seu costat hi ha un portal d’arc rebaixat adovellat, amb els brancals bastits amb carreus de pedra. Al primer pis s’obren dues finestres simples d’obertura rectangular, amb els brancals bastits amb carreus de pedra, les llindes planes i els ampits motllurats. A la segona planta es repeteix el mateix esquema que a la planta noble, tot i que les obertures són de menors dimensions. La façana posterior, orientada al carrer del Bac de l’Era, presenta majoritàriament obertures rectangulars amb diferents tipus d’emmarcaments. Destaca la finestra de la primera planta, emmarcada amb carreus de pedra i amb la llinda plana. Al pis superior hi ha un balcó simple amb la llosana sostinguda amb mènsules de fusta i protegit amb el mateix voladís de la teulada. Al nivell inferior hi ha una gran obertura rectangular amb llinda de fusta, que dóna accés al garatge.

La construcció està bastida en pedra desbastada de diverses mides disposada en filades força regulars, amb un revestiment arrebossat i emblanquinat a la façana principal.

Altres noms relacionats amb l'edifici: ca l'Esteve.