Habitatge al carrer de Mogent, números 15-17
Montornès del Vallès

Carrer de Mogent, núms. 15-1708170 - Montornès del Vallès

Regular
    Reformada, molt especialment els buits, amb finestres d'alumini al primer pis, i locals comercials amb accessos nous.
    Ref. cad.: 33105DF3989N
    KuanUm - Juana María Huélamo Gabaldón

Casa isolada, de planta rectangular, que es desenvolupa en alçada en planta baixa i pis, amb un pati davanter a la façana lateral i a l'alçada del primer pis. La coberta està resolta a dues vessants, i la teulada és de teula àrab. Mènsules graonades serveixen de recolzament dels ràfecs allargats. Destaca l'element decoratiu del carener, que respon a un costum ja desaparegut en les contrades i que encara es troba present en aquest edifici: la disposició de les teules retallades i col·locades seguint criteris apotropaics per tal de protegir dels llamps i altres fenòmens naturals que podien fer malbé la casa i els seus habitants. Hi ha també, respiralls de totxo a sobre del primer pis. Les façanes són planes, arrebossades i estàn pintades de color beix.

És un exemple d'habitatge isollat tradicional que forma part de la evolució arquitectònica del nucli urbà de Montornès.