Habitatge a la Rambla de la Marquesa de Castellbell 9
Sant Feliu de Llobregat

  Baix Llobregat
  Rambla de la Marquesa de Castellbell, 9
  Emplaçament
  , 4581603
  420827, 4581603

  Coordenades:

  41.38021
  2.05202
  420733
  4581399
  Número de fitxa
  08211 - 57
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XX
  Estat de conservació
  Regular
  Necessita restauració
  Protecció
  Legal
  BCIL 19/10/1988
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  19157 - veure observacions
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Diversos propietaris
  Autoria de la fitxa
  CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

  Casa cantonera de grans dimensions de planta rectangular, amb planta baixa i planta i pis i coberta per un terrat pla. Està situada a la cruïlla de la Rambla Marquesa de Castellbell amb el Passatge Roig. El conjunt d'obertures de l'edifici, portes i finestres rectangulars, presenten llinda i brancals de pedra. Del costat Rambla, les tres obertures del pis superior són portes que obren als seus corresponents balcons, molt petits i rectangulars i amb barana de ferro forjat. La façana que dóna al passatge Roig té un parell de finestres centrades a la planta baixa idèntiques a les de la façana principal. Per sobre d'elles hi ha un altre parell de finestres, però aquestes presenten ampit i jardinera de ceràmica vidriada que alterna rajoles petites blanques amb altres de color blau cobalt. Es tracta d'una jardinera comuna per a les dues finestres i està suportada sobre tres petites mènsules.
  La zona més curiosa de la façana està la part superior de l'edifici, terrassada, però amb acabaments de mitges aigües. Als vèrtex presenta un pinacle ceràmic. Aquestes aigües formen un ràfec sustentat en cabirols de biga. Entre cada parell de cabirols s'ubica un espirall circular i petit.

  A l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat, la descripció de la casa situada al número 9 de la Rambla Marquesa Castellbell que té el número d'inventari 19157, correspon en realitat a la casa del número 15 (fitxa 37), que té núm. d'inventari 36084.

  L'edifici que ens ocupa va ser projectat, inicialment, com a habitatge unifamiliar, però avui dia acull diversos habitatges.

  - VIDAL I JANSÀ, Mercè. Arquitectura i urbanisme a Sant Feliu de Llobregat. 1826-1936. De Pere Serra i Bosch a Nicolau M. Rubió i Tudurí. Sant Feliu de Llobregat: Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat. 2005. 202 p.