Guixeres de Bussanya
Moià

Guixeres de Bussanya, al sud del serrat de Vilaclara, a mitja altura del torrent, riba dreta (nord)
    A mitja paret. Accés molt complicat

Francesc Roma

Aflorament de guixos, d'una trentena de metres de llarg, orientats d'est a oest. Fa 3 o 4 metres d'altura. La seva aparença és el d'una paret tallada verticalment i amb un perfil lleugerament corbat. S'hi veuen les marques dels pics o escodes que varen tallar el material originari.
    Cap a ponent del lloc que es descriu, a la mateixa altura, hi ha altres afloraments de guix igualment explotats. En un d'ells apareixen les restes d'una barraca o d'un forn (no es pot precisar més).

El guix es feia servir com a material de construcció i, com la calç, calia que abans fos cuit, tot i que a una temperatura menor. El conjunt d'afloraments fa pensar en una utilització no esporàdica.
    A les rodalies s'han trobat algunes restes de teula, però no cap edifici (excepte les barraques inventariades en altres fitxes, que sembla que no tenen relació amb la guixera).

El comerç de guix a Moià queda reflectit en una àpoca de l'any 1332 que es conserva a l'arxiu municipal de Moià.