Grieres
L'Esquirol

Sant Martí Sescorts
    Pel camí de Jovateny, que surt de la carretera de Manlleu BP-522.

Sí, IPA.: 22693 (finestra).
    Virgínia Cepero González

Masia de planta rectangular, que consta de planta baixa, planta pis i golfes. La coberta és de teula àrab, a dues vessants, i el carener perpendicular a la façana, que es troba orientada a ponent.
    Les obertures són de composició asimètrica, rectangulars, algunes de pedra treballada.
    En destaca la finestra gòtica, de pedra, que es troba al primer pis de la façana. Presenta un arc conopial amb decoracions simètriques, que representen dibuixos geomètrics i dues roses sota els arcs còncaus. A l'intradós de l'arc, també hi ha dues roses. A la part esquerra de la imposta de l'arc per la part exterior, les roses es repeteixen. La llum de la finestra no obeeix a l'esveltesa de l'arc.
    Els murs de façana són de pedra lligada amb morter de calç, arrebossats.
    Presenta diversos cossos annexos independents, de cronologia posterior, que alteren la fisonomia original de la masia.

Edifici inclòs al Catàleg de masies i cases rurals del POUM 2008: M35.
    L'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya contempla únicament la finestra conopial, però hom considera oportú inventariar el conjunt de la casa.

No es coneixen referències documentals del mas la Griera.
    La finestra conopial sembla procedir d'un altre indret tant per les seves dimensions com pel detall de les decoracions, ja que unes roses es troben a l'intradós de l'arc i les altres a la part externa de la finestra.

FENOY, E.; PANADÈS,J. (2007). Catàleg de masies i cases rurals. Inventari d'edificacions en sòl no urbanitzable. POUM. L'Esquirol: Ajuntament de L'Esquirol.