Gragés Nou
Capolat

Zona de Capolat, Gragés.
    Situada uns metres al sud de Gragés.

Rosa Soler Acedo - Societat d'Arqueologia del Berguedà.

Casa de planta quadrada amb el carener orientat nord-oest a sud-est. Els murs mostren un gruix de 50 cm i són fets amb pedra. No es pot veure la disposició ja que les parets exteriors estan arrebossades amb ciment pòrtland. Consta de planta baixa, planta pis i golfes. L’edifici cavalca un marge, per això, la planta baixa només disposa de la meitat de la superfície de la planta. La porta d'accés a la planta pis es troba en el mur nord, està formada per muntants i arc rebaixat de maó massís a plec de llibre i s’hi accedeix per unes curtes escales.

A la banda nord-est hi ha un cobert adossat a la casa i en la zona nord-oest s'hi troben dos altres annexes independents de la casa en procés d'enrunament.

La casa es construeix al segle XX i probablement era la casa de l’amo.