Goigs de Sant Joan Baptista de la parròquia de Sant Joan d'Oló
Santa Maria d'Oló

Església parroquial de Sant Joan d'Oló, al sector sud-oest del terme municipal
    Carretera local des d'Oló cap a Sant Joan d'Oló uns 5 km

Música i dansa
    Goigs que ja no es canten
    Jordi Piñero Subirana

Goigs que es cantaven tradicionalment a la parròquia de Sant Joan d'Oló en honor del seu patró. En l'edició consultada el seu títol és. "Goigs a llaor de Sant Joan Baptista en la seva degollació, que es canten a la seva Parròquia de Sant Joan d'Oló, bisbat de Vich". Es cantaven el 24 de juny, per la festivitat de sant Joan Baptista, però ja fa temps que aquests goigs no es canten. Una part de la lletra fa així: "L'ajut vostra sémpre espera / la parròquia d'Oló, / feu-la fidel al Senyor, / concediu-li fe sincera; / al venir l'hora darrera / visiteu la nostra llar".

Entre els exemplars consultats hi ha una edició probablement del segle XIX (Impremta Anglada, de Vic), reeditada el 1981 pels Amics de l'Art Romànic en facsímil, i d'altres sense datar.
    Informació facilitada per Josep Canamasas Güell i Josep Llobet.