Goigs de Nostra Senyora d'Oló
Santa Maria d'Oló

Església parroquial de Santa Maria d'Oló. Plaça de l'Església, Oló

Música i dansa
    Goigs que ja no es canten
    Jordi Piñero Subirana

Goigs que es cantaven tradicionalment a l'església parroquial de Santa Maria d'Oló. Es cantaven el 2 d'agost, que és la festivitat de la Mare de Déu dels Àngels, ja que el retaule major, d'època barroca, que encara avui presideix l'església està dedicat a aquesta advocació. Almenys des del 1839 hi havia una "administració" o confraria dedicada a la Mare de Déu dels Àngels. La festivitat coincidia amb l'època de la festa major, que es celebrava el quart diumenge de setembre. Ja fa temps, però, que aquesta goigs no es canten. El final de la peça fa així: "Puix ja estau coronada / per Princesa del tresor: / Siau la nostra Advocada / Mare de Deu de Olò".

L'exemplar consultat és una edició probablement del segle XIX (Impremta d'Ignasi Abadal, carrer Sant Miquel de Manresa).
    Informació facilitada per Josep Canamasas Güell i Josep Llobet.