Goigs de la Santa
Santa Susanna

Música i dansa
    Marc Bosch de Doria

Goig dedicat a Santa Susanna, la patrona de la població. La versió de 1945 és obra de Josep Massons (lletra) i de mossèn Salvador Coll (música). Com és tradicional en aquest tipus de d'obres, és una composició poètica de caràcter popular en honor a la santa amb la finalitat de donar gràcies pels béns rebuts, o bé com a pregària per demanar la salut física o espiritual de la comunitat. Es canta col·lectivament a l'Ofici de la festa major, cada 11 d'agost.

Es coneixen tres versions dels goigs, dels anys 1868, 1869 i 1945. Aquesta darrera versió es va publicar amb motiu de la inauguració i benedicció de la nova església parroquial, a càrrec del bisbe de Girona, Josep Cartañà.

"Goigs a llaor de Santa Susanna verge i màrtir". Parròquia de Santa Susanna (1952)
    LLORENS, S. (1992). El cançoner de Pineda. Ajuntament de Pineda de Mar (Facsímil de l'edició de 1931)