Goigs a Sant Bernat de Menthon
Montseny

Capella de Sant Bernat de Menthon

Música i dansa
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Els goigs en honor a Sant Bernat de Menthon es cantaven el dia de la seva festivitat, el 15 de juny, però ara l'aplec es fa el tercer diumenge de juny. La lletra és de Mn. Pere Ribot i la melodia de Mn. Francesc Baldelló. Comença així: "Per la Creu que us redimia/ i el triomf en el combat:/ Beneïu, oh Sant Bernat/ ermitatge i rodalia./ Flor dels Alps, reial penyora,/ de bressol us fa Menthon,/ i en Vós lliri fresc, el món/ ha vist néixer nova aurora. / Com el llac d'Annecy obria, / vostra vida, bell esclat./ Beneïu, oh Sant Bernat,/ ermitatge i rodalia. (...)".

Van ser escrits l'any 1954, dos anys després de l'edificació de la capella de Sant Bernat de Menthon. Es canten el dia del seu tradicional aplec, el 15 de juny.

DE CARALT, D. (1988) . Monografies del Montseny. num 2 "L'ermita de Sant Bernat de Menthon". Viladrau: Amics del Montseny.