Goig del Santíssim Sagrament
Sant Iscle de Vallalta

Música i dansa
    El document que hi ha a l'Església de St. Iscle es una còpia de l'original.
    Les còpies estan dins les dependències de l'església de Sant Iscle
    Àlex Asensio

Full volant que conté, en català normatiu, les "Cobles en alabansa del Stm. Sagrament amb motiu del vot que feren el dia 25 de Juny de l'any 1808 els veïns de la Parròquia de SANT ISCLE DE VALLALTA".
    La còpia conservada incorpora al bell mig de la primera línia de text del títol una imatge amb una medalla sostinguda per dos àngels. El document va ser estampat a Gràfics Miró, d'Arenys de Mar, i reprodueix un text a dues columnes en què es relata un episodi de la Guerra del Francès ocorregut l'any 1808, quan "un petit núvol sortí / i donà pluja abundant / semblant a un altre diluvi / corrent les rieres en gran; / no poden passar avant / aquell exèrcit dolent" que pretenia reduir a cendres la població.
    La composició inclou una tornada que diu així: "Tots amb el cap inclinat / cantem molt devotament / Per sempre sia alabat / el Santíssim Sagrament". El text fa referència a "la promesa que feren nostres passats a Déu, per sa gran finesa" i finalitza amb un Oremus en llatí: "Deus qui nobis sub Sacramento mirabili passionis tuae memoriam reliquisti, tribue quaesumus ita nos Corporis et Sanguinis tui sacra mysteria venerari, ut redemptionis tuae fructus in nobis jugiter sentiamus. Qui vivis et regnas".

Les fotografies dels goigs són de les còpies que se'n conserven a l'església parroquial de Sant Islce de Vallalta.