Goig de Nostra Senyora de Sentfores
Sant Martí de Tous

Música i dansa
    Legal i física
    Llei 9/1993 del patrimoni cultural català
    Núria Cabañas

El goig és en honor a la Nostra Senyora de Sentfores es cantava al Santuari de la Mare de Déu de Sentfores de Sant Martí de Tous cada vegada que s'hi feia un Aplec (25 març, 1 de maig, 8 de setembre i 15 d'agost) en motiu de la festa de la Mare de Déu. La lletra comença: "Serenissima Senyora, Mare y amparo de pobres, Siau mostra intercessora, Verge y Santa de Sanforas".

Actualment es conserven set impressions a l'Arxiu Gavín tot i que se'n coneixen més. En aquest cas, es van fer varies impressions, una amb lleugeres variacions tipològiques. Dues d'elles es va realitzar entre els anys 1714-1769? Per Joseph Altès Estampèr y Llibreter de Barcelona.
    Una altra entre 1768-1777? Per Domingo Comma Imprèssor y Llibrèter de Manresa.
    Nou entre els anys 1792-1851? imprès per Ignasi Abadal Estamper de Manresa.
    Localitzat a l'Arxiu Gavín, Monestir de les Avellanes, 25612 , Os de Balaguer
    Quatre entre els anys 1832-1858? imprès per Joaquim Abadal Estamper y Llibreter d'Igualada.
    Tres entre els anys 1843-1864 imprès per Estampa de Jover, d'Igualada
    Quatre entre 1868-1879? imprès per Imprenta de la Viuda Abadal è hijo d'Igualada.
    Quatre entre 1880-1901? imprès per l'Imprenta Mariano Abadal d'Igualada
    Un de l'any 1968 autor de la lletra Mn. Genís Padrós, l'acompanyament musical a càrrec d'Irene Segarra amb il·lustracions de A.Mª Vilarrúbias amb nota històrica de Pere Codina Mas imprès per Pere Bas a dues tintes ( blau i negre)
    L'última edició impresa que es coneix és de l'any 1977 realitzada per Gràfiques Anoia d'Igualada a tinta vermella.

Els goigs d'un mateix Sant o Verge corresponen a una reedició del goig original, però amb variants en les sanefa que l'envolta, en els ornaments laterals o el la figura religiosa però mai en la lletra.