Goig de la Mare de Déu del Roser
Vallbona d'Anoia

Música i dansa
    Núria Cabañas

El goig és en honor a la Mare de Déu del Roser que es cantava a l'església parroquial de Sant Bartomeu el Dilluns de Pasqua. La lletra conté el següent vers: "Vostres goigs ab gran plaer, cantarèm Verge Maria, puix la vostra Senyoria es la Verge del Roser".

Actualment es conserva una edició impresa amb motiu de les Festes del IXè aniversari de la Unió Excursionista de Catalunya. Cantaires de la U.E.C. facsímil d'una edició anterior.
    Localitzat a la Biblioteca Central d'Igualada, Plaça de Cal Font, s/n. Igualada.

Els goigs d'un mateix Sant o Verge corresponen a una reedició del goig original, però amb variants en la sanefa que l'envolta, en els ornaments laterals o en la figura religiosa però mai en la lletra.

BISBAL, MA; MIRET, MT; MONCUNILL, C. (2001): Els Goigs a la comarca de l'Anoia. Rafael Dalmau. Barcelona.