Goig a lloar dels Sants Donat i Lliberta Sant Quirze Safaja

Música i dansa
Enric Cubes i Oliver i Mn. F. Baldelló
Núria Cabañas

El goig és en honor als Sants Donat i Lliberta i antigament es cantava a l'església parroquial de Sant Quirze Safaja el primer diumenge de setembre. La lletra correspon a Enric Cubes i Oliver i la música a Mn. F. Baldelló. La lletra comença així: "Puix per Jesús es dalia, vostre cor enamorat, sigueu-nos tothora guia Sants Lliberta i Donat. "

L'exemplar consultat fou publicat pels Amics dels Goigs l'any 1936 a Barcelona.

Antigament es tenien relíquies dels Sants Màrtirs Donat i Lliberata a la parròquia, encara que no se sap d'on procedien. La primera notícia relacionada amb els màrtirs és de l'any 1776 quan Mn. Josep Maresch i Serra va proposar als feligresos la construcció d'un retaule per les relíquies dels Màrtirs. Els goigs d'un mateix Sant o Verge corresponen a una reedició del goig original, però amb variants en la sanefa que l'envolta, en els ornaments laterals o en la figura religiosa però mai en la lletra. Actualment no es canta atès que amb la guerra civil va desaparèixer l'altar