Generació dels 50
Vilassar de Dalt

Vilassar de Dalt

Costumari
    XX-XXI
    Jordi Montlló Bolart

Des de mitjans dels anys 90 del segle passat, la generació de vilassarencs i vilassarenques que aquell any fa 50 anys, si volen i es posen d'acord, ofereixen un present al municipi. Es fa una crida a tots aquells que hi vulguin participar, aprofitant sovint les trobades d'antics alumnes de les escoles. A les reunions preparatòries, decideixen sobretot que volen oferir al poble. Hi ha molta varietat, des de plantar un arbre amb una placa,a un banc pel parc de Can Rafart, la restitució d'una antiga font, com la de la Plaça de la Vila. L'any 1995 van decidir regalar les figures dels Reis per fer el pessebre monumental de Can Banús.
    Es busca en els arxius, algun fet significatiu de caràcter local de l'any que van néixer per fer el programa o un present als participants i l'alcalde fa una recepció a la ala de Plens de l'Ajuntament.

Ho van iniciar una colla al voltant d'en Xavier Vilà, ara fa uns 20 anys, i ha tingut certa continuïtat. Tot i que algun any s'ha pogut deixar de fer.
    Alguns testimonis d'aquesta festa són:
    - Plafó ceràmic dels jardins de l'antic hospital de sant Pere, al carrer Anselm Clavé.