Gegants d'Avinyó
Avinyó

a l'interior de l'Ajuntament

Col·lecció
    Ajuntament d'Avinyó Pl. Major, 11 08279 - Avinyó
    Marc Cucurella Pinilla

Conjunt de cinc gegants: dos d'adults, dos de joves i el gegantó. Els gegants adults són "El Moro" i "L'Hebrea", fets als anys setanta. Els gegants joves es diuen "Joan del Vi" i "Pepeta de la Rovirassa", i, finalment, hi ha el gegantó anomenat "Bussé", que representa l'agutzil actual del poble. Aquest últim gegant es creà l'any 1999.

Els gegants han agafat diversos noms segons el període en què foren creats; els gegants tenen noms de cultures històriques que han anat formant la cultura del poble, tot i que no se'n té pràcticament constància del llegat àrab ni jueu a la zona. Igualment, els gegans joves agafen noms directament vinculats amb la terra avinyonenca: el vi i, la zona de la Rovirassa. Finalment, el Bussé, personatge contemporani emblemàtic per la seva tasca d'agutzil del poble durant els últims anys.