Gegants Carol i Soldó
Vallbona d'Anoia

Col·lecció
    XXI
    Taller Gabins de Torelló
    Lúdic/Cultural
    Pública
    Ajuntament de Vallbona d’Anoia (cedits a la Colla Gegantera del poble, DIC DUC FAC Geganters de Vallbona d’Anoia)
    Oficina de Patrimoni Cultural

Carol i Soldó són els dos gegants nous del municipi que substitueixen els gegants Bartomeu i Roser, que eren dues figures de gran pes i costoses de traslladar.

Per a poder escollir quins personatges havien de representar els nous gegants, es va portar a terme un procés participatiu, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i del Consell Comarcal de l'Anoia, que va guiar-ne el disseny. Els encarregats de la fabricació dels gegants van ser els artesans del Taller Gabins de Torelló.

La Carol i en Soldó representen una pagesa i un bandoler d'uns 3,5 metres d'alçada i un pes aproximat d'entre 40 i 50 kg.

Aquests gegants pertanyen a l'Ajuntament de Vallbona d'Anoia que els va cedir a la Colla Gegantera del poble, DIC DUC FAC Geganters de Vallbona d’Anoia.

El bateig dels nous gegants va tenir lloc el dia 17 de setembre de 2023. L'acte va comptar amb la participació dels padrins dels nous gegants, les colles de Piera i de la Pobla de Claramunt, i també de les colles geganteres de Masquefa, Vilanova d’Espoia i els Capgrossos de la Pobla.