Galetes de barco
El Masnou

    Maresme
    Carrer Prat de la Riba, 44

    Coordenades:

    41.47984
    2.32221
    443412
    4592248
    Número de fitxa
    08118 - 292
    Patrimoni immaterial
    Tipologia
    Tècnica artesanal
    Contemporani
    Segle
    XIX
    Estat de conservació
    Bo
    Protecció
    Inexistent
    Accés
    Fàcil
    Productiu
    Titularitat
    Privada
    Forn de Can Banqué (Carrer Prat de la Riba, 44 / El Masnou)
    Autoria de la fitxa
    Jordi Montlló Bolart

    Galetes fetes pels viatges a Amèrica durant l'època del comerç amb aquest continent. Eren quadrades o rodones i es guardaven en capses de llauna estanyada, i es col·locaven a dins de bocois de fusta. Es feien amb aigua, farina, llevat i comí. Es posen tots els ingredients en un bol ben barrejats fins a obtenir una pasta fina i elàstica, s'ha de deixar fermentar uns 20 minuts. Cal estirar la pasta, ha de quedar molt prima, després donar-li la forma amb les mans.
    Cal escalfar el forn entre 200 i 210 graus i marcar les galetes amb un punxó gros perquè no es bufin. Posar les galetes al forn entre 45 i 50 minuts aproximadament. Un cop fredes ja es poden consumir.
    Per tal que es conservin millor s'han de guardar en un lloc sec i en un recipient de llauna.

    Actualment només les produeixen a Can Banqué.

    La seva fabricació es produeix des del segle XIX. També es coneix amb el nom de galetes de mariner.