Galeria subterrània de Carrencà
Martorelles

Segons les fonts que hi van entrar, part del sostre s'ha esfondrat.
    Sense accés
    Ajuntament de Martorelles. Plaça de l'Ajuntament, 1
    Marta Lloret Blackburn

Galeria subterrània que transcorre pel subsòl de la masia de Carrencà, de la qual se'n desconeix el traçat. Segons testimonis orals, la galeria tenia un recorregut considerable per sota la casa. Expliquen que a l'interior s'hi va trobar una màquina de fer moneda i betum. Està excavada directament del terra.

La galeria es va posar al descobert de manera fortuïta, quan el camió de la brigada va quedar encallat en accedir al recinte, sota el pont de la capella. Els bombers van intervenir-hi i van accedir a la galeria. Davant la garantia de resistència que oferia la construcció, es va procedir a tapar-la. Probablement es tracta d'un refugi utilitzat en períodes de conflicte, com pot ser la Guerra Civil, quan a la masia s'hi van allotjar refugiats.