Tavèrnoles

Seu de l'Institut Cartogràfic de Catalunya: Parc de Montjuïc, 08038, Barcelona.

Fons d'imatges
    Seu de l'Institut Cartogràfic de Catalunya.
    Generalitat de Catalunya
    Virgínia Cepero González

El Fons fotogràfic de la família Cuyàs, incorporat a la Cartoteca de l'Institut Cartogràfic de Catalunya l'any 1988, fou iniciat pel fotògraf Narcís Cuyàs i Parera (Vilafranca del Penedès 1881-Barcelona 1953) que va reunir un important arxiu de fotografies fetes per ell mateix sobre vistes de pobles i ciutats, tradicions i monuments dels Països catalans. La tasca fou continuada pels seus fills Enric Cuyàs i Prat (Barcelona 1910-1989) i Narcís Cuyàs i Prat (Barcelona 1920 - 1995).
    El fons, format per més de 12.000 negatius en blanc i negre, consta de dues parts ben diferenciades:
    - Fotografies de paisatges.
    - Fotografies temàtiques sobre: cultura popular, transports i un seguit de temes diversos (aspecte humà, natura, regne vegetal, zoologia, arquitectura, escultura i pintura).
    Dins d'aquest fons hi ha una vintena de fotografies de diferents indrets del terme de Tavèrnoles.