Fotografies de Palau-solità i Plegamans al fons del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) Palau-solità i Plegamans

Vallès Occidental
C/ Comte d'Urgell, nº 187. Edifici del Rellotge - planta baixa. 08036 Barcelona.
08156-149
Patrimoni documental
Fons d'imatges
Contemporani
XX
Bo
Física
Servei del Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL).
Obert
Científic
Pública
Diputació de Barcelona
Virgínia Cepero González

El fons fotogràfic del Servei del Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona conté una seixantena de fotografies del municipi de Palau-solità i Plegamans. Són imatges realitzades a diversos indrets del terme, com l'església de Sant Genís de Plegamans, Santa Maria de Palau-solità i la Comanada Templera de Santa Margarida, i de a diverses masies; a més de vistes generals de la població i paisatges. Les fotografies són en blanc i negre i estan datades entre els anys 1913 i 1980.
Hi ha també diverses postals antigues amb vistes de conjunt del petit nucli urbà i de l'església.

El Servei de Catalogació i Conservació de Monuments de la Diputació de Barcelona fou creat l'any 1914. Des d'aleshores, ha format un important fons fotogràfic i documental, bona part del qual prové de l'Institut d'Estudis Catalans, del Centre Excursionista de Catalunya i de diversos fons particulars. L'any 1986 va rebre el nom de Servei del Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL).