Forn d'oli de ginebre de La Pobla
L'Espunyola

A la zona de Sant Climent de l'Espunyola
    A uns 53 metres a l'est de la masia La Pobla, al costat d'un camp de conreu.

El pas del temps i les inclemències meteorològiques van erosionant les marques d'aquest forn.
    Sara Simon Vilardaga

Les marques incises que conformen les restes d'un forn d'oli de ginebre es troben en un petit aflorament de roca sorrenca que es localitza a poca distància de la masia La Pobla, a poc més de 50 metres a l'est de la casa, i al costat d'un camp de conreu. Es tracta d'unes marques que conformen un cercle rebaixat d'uns 20 cm de diàmetre, a la part baixa del qual, en la direcció del pendent de la roca, hi surt un petit canaló picat, d'uns 39 cm de llargada, al final d'aquest canal i coincidint amb la part baixa de la roca hi ha un petit clot de forma irregular d'uns 10x9,5x4 cms. La funció d'aquest canal era la de conduir l'oli de ginebre, que s'extreia de les teies a través de l'acció del calor, fins el clot. Generalment, els forns d'oli es col·locaven en un punt de la roca amb un pendent més pronunciat, en aquest cas presenta un desnivell molt lleuger.

Aquest forn d'oli de ginebre va ser realitzat i posat en funcionament pel Sr. Pere de la masia dels Quatre Vents i pel masover que residia a la masia la Pobla, segons explica deu fer uns 50 anys que el van fer.