Forn d'obra de Pelaroger
Olost

Sector est del terme municipal
    A 4600 metres per pista forestal de la carretera BV-4405, punt quilomètric 0'050

Estructura força erosionada.
    Jordi Compte i Marta Homs

El forn d'obra de Pelaroger es troba situat a uns 400 metres al nord de la masia de Pelaroger, al marge d'un camp tocant al rec de la Baga de Pela. Es tracta d'un forn d'obra encastat a un marge de parets argiloses que conserva una boca de forn partida en dues meitats que condueix a les dues zones de combustió, encara conservades. A la part superior hi ha el forat que corresponia a zona de cocció, de 5 x 5 metres, on es col·locaven les peces a coure, tapat amb terra, arbres i vegetació. El forat conserva una profunditat de 70 centímetres. Al voltant es troben restes de peces d'obra produïdes al forn (maons).